Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de vorige afleveringen hebben we, in het kader van de grote veranderingen waar Nederland voor staat, gekeken naar hoe deze verbouwing op de Rotterdamse daken vorm kan krijgen: een Rotterdamse Bovenstad. We hebben gekeken naar het voordeel dat Rotterdam heeft ten opzichte van andere steden: 2000 voetbalvelden aan platte daken. Naar wat er mogelijk en nodig is. En naar hoe we dat ook allemaal kunnen realiseren – met visie, ontwerp en vakmanschap. We concludeerden dat er nu als eerste behoefte is aan twee zaken: overzicht en visie.

“Wie kunnen we nu beter laten dromen dan dit collectief Rotterdam-liefhebbers die samen dromen over de stad?”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers (1980), Eindhovense Rotterdamse, sociologe en metropolitaan onderzoekster. Vindt Rotterdam-West veruit het best. Is werkzaam in en schrijft over stedelijke ontwikkeling. Probeert daarnaast ook nog te promoveren op iets met beleid, Berlijn en creatieve steden en werkt als coördinator voor Vereniging Deltametropool.

Profiel-pagina
Marieke-Odekerken-portret-Joep-Klabbers

Joep Klabbers

Joep Klabbers (1969) is architect en tevens initiator en oprichter van het succesvolle festival Rotterdamse Dakendagen, waarvan hij tot eind 2017 inhoudelijk directeur was. Met zijn bureau zoarchitecten werkt hij aan de opgaven van de bestaande stad. Plinten en daken hebben daarbij in het bijzonder zijn aandacht. Ook nog frontman van WLDRF.

Profiel-pagina
rotterdamse_dromers

Rotterdamse Dromers

Bart Torenaar, Stijn van Pelt, Derek van den Berg, Rodney Kastelan en Bonne de Roos en hebben als collectief Rotterdam lief. Daarom kunnen ze niet stoppen met dromen over de stad. Ze bemoeien zich met het lichaam én de ziel van de stad. Zowel de stenen als de mensen. Met als doel om iedereen mee te laten dromen. En stiekem hopen ze dat deze dromen ooit uitkomen.

Profiel-pagina