Voor Feyenoordfans is De Kuip meer dan alleen een stadion. Historicus Hilde Sennema legt uit dat er zo veel sentiment verbonden is aan De Kuip, dat je Feyenoord eigenlijk een erfgoedinstelling zou kunnen noemen. Ze geeft de club een aantal tips voor de toekomst.
Tags
Nog geen reactie — begin de discussie!
Schrijf hier je reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.
Feyenoord City heeft sinds de start van de plannen veel kritiek over zich heen gekregen. De gemeente heeft zijn ergernis geuit over het slechte communicatiebeleid rondom het bouwproject. Protest onder bezorgde supporters organiseert zich in groepen als RedDeKuip. Vorige week verzochten drie oud-raadsleden, onder wie Leo de Kleijn, oud-fractievoorzitter van de SP, om een stedelijk referendum over een nieuw Feyenoord stadion.
Waarom roept Feyenoord City zoveel emoties op? En hoe moet Feyenoord daar mee omgaan? Dat vroeg Vers Beton aan bedrijfshistoricus Hilde Sennema.
In het minicollege ontbloot Hilde de functie van emoties en legt ze uit waarom Feyenoord zoveel meer is dan een bedrijf. Op het einde geeft ze ongevraagd advies aan de club: neem de emoties van supporters serieus.
Kijk dit minicollege hier: