Ga naar de inhoud

Ondernemen om te overleven: “Je moet je waarde zien te verzilveren” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Aktiegroep Oude Westen moet na 50 jaar activistische inzet voor de buurt, in eigen inkomsten gaan voorzien. Vers Beton zet ze tegenover de jonge sociaal onderneming Rotterdamse Munt. Een gesprek over de juiste mensen aan je binden en hoe je vanzelf re-integratie-expert wordt.

M8A9136WEB-Willem-de-Kam
beeld: Willem de Kam

Het lijkt in eerste instantie duidelijk wie de oude rot is, en wie het groene blaadje in dit gesprek. Aktiegroep het Oude Westen zet zich namelijk al bijna 50 jaar in voor de belangen van de buurt met dezelfde naam. Stadstuin Rotterdamse Munt startte vijf jaar geleden op een tijdelijke locatie aan de Laan op Zuid en verhuisde net permanent naar de Rosestraat. Maar in 2017 besloot de gemeente de structurele financiële steun aan alle bewonersorganisaties per 2020 stop te zetten. En dus is het juist de Aktiegroep, die voor een nieuwe uitdaging staat: ondernemen om te overleven. Wat kunnen zij leren van de jonge stadstuin in Feijenoord?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam