Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
M8A9136WEB-Willem-de-Kam
Beeld door: beeld: Willem de Kam

Het lijkt in eerste instantie duidelijk wie de oude rot is, en wie het groene blaadje in dit gesprek. Aktiegroep het Oude Westen zet zich namelijk al bijna 50 jaar in voor de belangen van de buurt met dezelfde naam. Stadstuin Rotterdamse Munt startte vijf jaar geleden op een tijdelijke locatie aan de Laan op Zuid en verhuisde net permanent naar de Rosestraat. Maar in 2017 besloot de gemeente de structurele financiële steun aan alle bewonersorganisaties per 2020 stop te zetten. En dus is het juist de Aktiegroep, die voor een nieuwe uitdaging staat: ondernemen om te overleven. Wat kunnen zij leren van de jonge stadstuin in Feijenoord?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina