Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: waarheidszoekers in Ohel Abraham — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het is bijna Pasen en de Joodse gemeenschap viert dan Pesach. Onze zoektocht naar ‘bubbels’ kruiste afgelopen zondag het pad van waarheidszoekers in ‘Joods leerhuis’ Ohel Abraham, tijdens een lezing van Rabbijn Bar-Ron. Locatie: geheim. 

CK2A2295
beeld: Fleur Beerthuis

“Toevallig was ik laatst nog op een bruiloft in Israël”, vertelt fotograaf Fleur, “benieuwd of het hier een beetje hetzelfde is.” We staan voor een anonieme deur in een achterafstraatje. Er staat geen naam op de deur en het adres is niet openbaar – vanwege de veiligheid. Geen idee wat we binnen kunnen verwachten. Als je geïnteresseerd bent in Ohel Abraham moet je je aanmelden op de website. Dan krijg je de locatie: een uitgewoond pand in het centrum.

Het Joodse leerhuis Ohel Abraham (’tent van Abraham’) is geen synagoge. De jonge stichting (sinds 2013) beschouwt het Jodendom als “universele boodschap voor de gehele mensheid”. Ze richt zich op niet-praktiserende Joden die hun identiteit vorm willen geven, en op niet-Joden die willen leven volgens Joodse principes. Die laatste groep blijkt ‘Noachieten’ te heten, zo zullen we deze middag leren.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam