Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: waarheidszoekers in Ohel Abraham — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het is bijna Pasen en de Joodse gemeenschap viert dan Pesach. Onze zoektocht naar ‘bubbels’ kruiste afgelopen zondag het pad van waarheidszoekers in ‘Joods leerhuis’ Ohel Abraham, tijdens een lezing van Rabbijn Bar-Ron. Locatie: geheim. 

CK2A2295
beeld: Fleur Beerthuis

“Toevallig was ik laatst nog op een bruiloft in Israël”, vertelt fotograaf Fleur, “benieuwd of het hier een beetje hetzelfde is.” We staan voor een anonieme deur in een achterafstraatje. Er staat geen naam op de deur en het adres is niet openbaar – vanwege de veiligheid. Geen idee wat we binnen kunnen verwachten. Als je geïnteresseerd bent in Ohel Abraham moet je je aanmelden op de website. Dan krijg je de locatie: een uitgewoond pand in het centrum.

Het Joodse leerhuis Ohel Abraham (’tent van Abraham’) is geen synagoge. De jonge stichting (sinds 2013) beschouwt het Jodendom als “universele boodschap voor de gehele mensheid”. Ze richt zich op niet-praktiserende Joden die hun identiteit vorm willen geven, en op niet-Joden die willen leven volgens Joodse principes. Die laatste groep blijkt ‘Noachieten’ te heten, zo zullen we deze middag leren.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam