Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A2295
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

“Toevallig was ik laatst nog op een bruiloft in Israël”, vertelt fotograaf Fleur, “benieuwd of het hier een beetje hetzelfde is.” We staan voor een anonieme deur in een achterafstraatje. Er staat geen naam op de deur en het adres is niet openbaar – vanwege de veiligheid. Geen idee wat we binnen kunnen verwachten. Als je geïnteresseerd bent in Ohel Abraham moet je je aanmelden op de website. Dan krijg je de locatie: een uitgewoond pand in het centrum.

Het Joodse leerhuis Ohel Abraham (’tent van Abraham’) is geen synagoge. De jonge stichting (sinds 2013) beschouwt het Jodendom als “universele boodschap voor de gehele mensheid”. Ze richt zich op niet-praktiserende Joden die hun identiteit vorm willen geven, en op niet-Joden die willen leven volgens Joodse principes. Die laatste groep blijkt ‘Noachieten’ te heten, zo zullen we deze middag leren.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina