Ga naar de inhoud

Parkhaven en Coolhaven: elite in het groen, het gepeupel in de marge

Ferrie Weeda verzuurt bij het horen van de plannen voor het prestigieuze Coolhavenpark bij Little C. En dan moet er ook nog eens gebouwd worden naast de Euromast. Dat wordt de barricades op!

Ferrie schrijverscolumn
beeld: Elzeline Kooy

Iets klopte er niet aan deze bijeenkomst. Mijn onderbuik protesteerde. In de Machinist werden de plannen voor ‘Coolhavenpark’ gepresenteerd. De gemeente deed wel héél erg z’n best om de aanwezigen te paaien. Negatief samengevat: zo’n honderd rijke, witte, hoogopgeleide, toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk Little C (koopprijzen tot € 1.750.000) mochten de inrichting van hun oprijlaan bepalen – op kosten van de gemeente.

Er komt een schitterend park aan de Coolhaven, dat is het positieve verhaal. De G.J. de Jonghweg, twintig jaar geleden nog het domein van straatprostituees en hoerenlopers, wordt getransformeerd in een glooiende, groene, verkeersluwe kade. Voor het kritische publiek verantwoordde de ontwerper zijn keuze voor gevarieerde ecologische beplanting, speelobjecten, picknickweiden en mooie doorkijkjes.

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures