Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
DSC6295-Het-Gemaal
Beeld door: beeld: Hielke Zevenbergen

De pot subsidie van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag voor de aanleg van hoogwaardige fietspaden met zo min mogelijk kruisingen of verkeerslichten, sluit naadloos aan bij de fietsstad die Rotterdam anno 2019 wil zijn. Maar in het Fietsplan 2016-2018 lees je dat in Rotterdam-Zuid nog altijd minder wordt gefietst dan in de rest van de stad, terwijl de fietspaden in kwaliteit en aantallen niet anders zijn dan in op de Noordoever. Eerder schreven we al over waarom de fiets minder populair is op Zuid en over verschillende (sociale) initiatieven om dit te bestrijden. Maar ook fysieke aanpassingen aan de stad zijn belangrijk om meer mensen – en vooral schoolkinderen – op de fiets te krijgen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto-prisdeputter-versbeton

Priscilla de Putter

Priscilla de Putter (1983) schrijft als freelance tekstschrijver over steden, wonen, mensen en ontwerp voor o.a. platform Wonen in Rotterdam, Woonstad, Dutch Designers (DuDe) magazine, Uitagenda Rotterdam, Vers Beton en diverse bureaus. Ze startte Habitat Magazine in 2013 en werkt aan het boek Habitat Rotterdam (Trichis Publishing, najaar 2018).

Profiel-pagina
Schermafbeelding 2016-06-17 om 16.41.59kopie

Hielke Zevenbergen

Fotograaf

Hielke Zevenbergen (1974) is een Rotterdams fotograaf. Hij ontwikkelt zich als straatfotograaf na jarenlang als theatermaker te hebben gewerkt. In zijn autonoom fotografisch werk vindt hij de vorm waarin zijn kwaliteiten zich verenigen. De straat is het theater, de architectuur, en het licht geven vorm en ruimte, de mensen zijn de protagonisten en figuranten, de camera is de regisseur.

Profiel-pagina