Ga naar de inhoud

Taalles: Een andere klas

Sinds kort heeft Saïd een nieuwe groep cursisten in zijn taalklas: goedgeïnformeerde en ambitieuze vluchtelingen, met flink wat onderlinge concurrentie.

vers_beton_said
beeld: Elzeline Kooy

Sinds enkele weken heb ik een groep cursisten onder mijn hoede die anders is. In deze groep geen laaggeletterden die na tientallen jaren nog steeds geen Nederlands spreken, maar louter goedgeïnformeerde vluchtelingen. De meeste zijn relatief jong, gemiddeld 35 jaar, wonen hooguit drie jaar in Nederland en zijn van huis uit goed geschoold. Zo was Ahad in zijn thuisland Syrië tandarts, Bassem was fysiotherapeut en Rima slavist. Ze zijn ambitieus en volgen meerdere cursussen. Ze hebben een groot referentiekader en stellen veel vragen. Deze groep hoef ik niet te motiveren met een spelletje galgje.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam