Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ruimte is schaars, en dus duur, in de Nederlandse binnensteden. De druk op de binnenstad neemt toe door de veranderende woningmarkt, nieuwe voorzieningenvraag, binnenstedelijke mobiliteit en grote transities (energie en klimaat) die ook ruimte vragen. Zoals we hebben gezien in de vorige artikelen, kunnen daken een oplossing bieden voor deze schaarste aan binnenstedelijke ruimte.

Bouwen op bestaande daken van waardevolle (wederopbouw-) panden kan een verrijking van de stad zijn, zoals we ook al hebben gezien in deel 3 over de Karel Doorman. Het toevoegen van een woonlaag op het bestaande stadscentrum betekent een verschuiving in gebruik en levendigheid naar een nieuw hoofdstuk in de bestaande stad.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Marieke-Odekerken-portret-Joep-Klabbers

Joep Klabbers

Joep Klabbers (1969) is architect en tevens initiator en oprichter van het succesvolle festival Rotterdamse Dakendagen, waarvan hij tot eind 2017 inhoudelijk directeur was. Met zijn bureau zoarchitecten werkt hij aan de opgaven van de bestaande stad. Plinten en daken hebben daarbij in het bijzonder zijn aandacht. Ook nog frontman van WLDRF.

Profiel-pagina
Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers

Yvonne Rijpers (1980), Eindhovense Rotterdamse, sociologe en metropolitaan onderzoekster. Vindt Rotterdam-West veruit het best. Is werkzaam in en schrijft over stedelijke ontwikkeling. Probeert daarnaast ook nog te promoveren op iets met beleid, Berlijn en creatieve steden en werkt als coördinator voor Vereniging Deltametropool.

Profiel-pagina
MATZWART_LOGO

Matzwart

Illustrator

Matzwart studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als allround ontwerper met een voorliefde voor illustratie. Hij werkt overal waar hij aan WiFi kan komen.

Profiel-pagina