Voor de harddenkende Rotterdammer

‘Oh?’, zegt Marco van Steenhoven (48) als we hem vragen naar de sloopplannen voor de Texelsestraat. “Daar weet ik niks van.” Hij woont er in een koophuis en reageert laconiek. “Ik vind wel weer wat anders, misschien in Ommoord.” Als de plannen doorgang vinden, zal hij op zeker moment worden uitgekocht. 

carnisse-m-digital-kjazbec-45
Marco van Steenhoven in Carnisse Beeld door: beeld: Katarina Jazbec

Voordat je verder leest...

Dit artikel is gebaseerd op ruim drie maanden journalistiek onderzoek van journalisten Guido van Eijck en Saskia Naafs. Samen hebben zij meer dan dertig mensen gesproken, honderden beleidsstukken, rapporten en spreadsheets vol data doorgeploegd, en ontelbaar veel emails gestuurd en telefoontjes gepleegd. Wil je meer journalistiek onderzoek mogelijk maken? Word dan supporter van Vers Beton.

  1. Woonbron koopt namens de gemeente in de eerste fase 138 woningen en één bedrijfsruimte op, om precies te zijn: Urkersingel 21 tot en met 39 (abc), Urkersingel 2 tot en met 36 (abc), Walchersestraat 83 tot en met 117 (abc) en een bedrijfsruimte aan de Bevelandsestraat 10. ↩︎
Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
SaskiaNaafs_VB

Saskia Naafs

Saskia Naafs (1984) is stadssocioloog en onderzoeksjournalist voor Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek. Ze woont in Rotterdam en schrijft het liefst over steden. Haar artikelen verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, Trouw en Het Parool.

Profiel-pagina
profile photo-katarina jazbec

Katarina Jazbec

Fotograaf

Katarina Jazbec (1991) is een documentaire fotograaf en beeldend kunstenaar. In haar werk onderzoekt ze een breed scala aan effecten van empathie, de interactie tussen realiteit en fictie, vragen over identiteit, ethiek en economie, terwijl ze nieuwe vormen van visuele narratieven die de dialoog aangaan onderzoekt. Ze heeft in 2017 een masterdiploma behaald aan St. Joost in Breda met een film over het gezamenlijk lezen van literaire fictie met een groep Belgische gevangenen.

Profiel-pagina