Ga naar de inhoud

Andere Rotterdammers: nukkige egels

Talloze dieren leven hun stadsleven parallel aan het onze. Stadsecoloog André de Baerdemaeker stelt er maandelijks een aan je voor. Deze keer: de egel en zijn ontzettend slechte humeur.

egeltjeklein
beeld: Esther Lankhaar

Ik ken geen enkel dier dat de plank zo misslaat met z’n voorkomen als de egel. Met zijn ronde bouw en puntige stekels probeert hij er onvriendelijk en vervaarlijk uit te zien, maar vrijwel iedereen kijkt vertederd bij de aanblik van het levend speldenkussen. Het moet een frustrerende ervaring zijn om opgerold in het hoge gras te liggen wachten tot die halve gare mensen eindelijk eens klaar zijn met het aaien van je stekels.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam