Ga naar de inhoud

Corporatie blundert bij woningverkoop aan Feyenoordspeler en vastgoedvriend — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Door zich te introduceren als woningzoekenden kopen een Feyenoordverdediger en een bevriende belegger twee sociale huurwoningen. Maar wanneer verkoper Woonbron zich realiseert dat beiden over een flinke vastgoedportefeuille beschikken, gaan de alarmbellen af. Hoe de corporatie haar bezit via de rechter tevergeefs probeert terug te krijgen.


voetbal-vastgoed

beeld: Nina Fernande

“WOW! Completely renovated and decorated double upper house […] in a side street of the beautiful Heemraadssingel.” Zo luidt de eerste zin van een ronkende tekst op de website van Rotterdams verhuurmakelaar Riva Rentals. De foto’s tonen kamers van een opgeknapte bovenwoning van ruim 110 vierkante meter in het Nieuwe Westen. Muren en plafonds zijn strak wit gestuct. De kozijnen met dubbel glas nieuw, net als de lichtbruine laminaatvloeren. Zelfs de laatste woontrends zijn present: een kookeiland en zwarte kranen. Volgens de advertentie kunnen er vier personen in.

“Mooi geworden hè?” In de wijze waarop Bart van den Ende (34), eigenaar van Riva Rentals, de vraag poneert, ligt het verwachte antwoord al besloten. “Alles was kapot toen we het kochten. Dat Woonbron daar iemand überhaupt heeft laten huren: onvoorstelbaar.” Met ‘we’ doelt hij op Jan-Arie van der Heijden (31), centrale verdediger bij voetbalclub Feyenoord. In de zomer van 2017 kochten ze beide een woning in de C.P. Tielestraat. Een gezamenlijk in de arm genomen aannemer heeft de boel compleet gerenoveerd. Beide heren reppen over een investering van tienduizenden euro’s per adres.

In de afgelopen drie jaar kochten de twee in hoog tempo woningen op in Rotterdam, blijkt uit het kadaster (zie kader). Elk heeft er ruim vijftig. Het betreft hoofdzakelijk voor de verhuur bedoelde appartementen gelegen op Zuid en in de wijken direct om het stadscentrum. Onder een groeiende groep beleggers zijn dit zeer populaire gebieden, vooral vanwege de nog relatief lage prijzen per vierkante meter. De aangekochte woningen van de twee begin-dertigers worden na renovatie verhuurd in het hoge huursegment.

Hun twee naast elkaar gesitueerde appartementen in West zijn vrijwel identiek. Bouwjaar omstreeks 1908. Met aan de voorzijde karakteristieke smalle boogramen, Franse balkons en een wit-houten dakgoot. Vanbinnen zijn ze opgeknapt in dezelfde modern-klinische stijl. Van der Heijden vraagt voor zijn beleggingspand een huur van 2250 euro, valt te lezen op de website van Riva. Bij Van den Ende’s woning is dat 2300 euro. Eerder vertoefde daar een Iraans gezin voor nog geen 710 euro sociale huur.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam