Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VersBeton-De-ridder-van-Rotterdam-3360-1880
Beeld door: beeld: Ez Silva

Op de achterbank van de taxi die ons terugreed naar de andere kant van de Maas herlas ik de brief die de ridder voor me had achtergelaten. Al kon je de drie regels – geschreven in gelijkmatige, krullende letters – nauwelijks een brief noemen. Hij schreef dat het hem speet dat we elkaar vannacht waren misgelopen, maar als ik nog steeds antwoord wilde op al mijn vragen kon ik hem vinden bij een goede vriend van hem: de heer van Henegouwen. De ridder had geen adres achtergelaten, maar gelukkig wist oma Broere – zoals altijd – precies waar we naartoe moesten.

            ‘Wist je dat Rotterdam zijn stadsrechten aan hem te danken heeft?’ zei ze tegen de slaperig uitziende taxichauffeur die ons door de donkere straten reed. ‘Willem de vierde, graaf van Henegouwen, een ridder met een kort lontje en een hang naar avontuur. Op 7 juni 1340 veranderde hij Rotterdam van een nederzetting in een échte stad.’

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Daphne-Huisden

Daphne Huisden

Daphne Huisden (1988) debuteerde eind 2010 bij Uitgeverij Prometheus met de roman Alles is altijd fictie. In 2013 verscheen haar tweede boek Dit blijft tussen ons, genomineerd voor de Halewijnprijs in datzelfde jaar. Daarnaast publiceerde ze verschillende stukken en korte verhalen, o.a. in literair tijdschrift Das MagazinTirade en het Rotterdam-katern van NRC Handelsblad. Momenteel werkt ze aan haar derde roman, Charlatans, die binnenkort verschijnt.

Profiel-pagina
Foto-Ez-Silva

Ez Silva

Illustrator

Met haar achtergrond als industrieel vormgever en productontwerper, maakte Ez Silva (Cabo Verde, 1985) een switch naar allround vormgever, illustrator en kunstenaar. Haar werk kan omschreven worden als vrouwelijk, dromerig en mysterieus (de innerlijke gevoelswereld van de hedendaagse vrouw). Omdat in het hedendaagse leven al zoveel digitaal gebeurt, kiest Ez er juist voor om op papier te tekenen. 

Profiel-pagina