Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
energie-transitie-rotterdam
Beeld door: beeld: Xenia Gottenkieny

Kun je goed wokken op een inductiekookplaat? Het is niet de eerste vraag die je verwacht bij een discussie over ‘van het gas af gaan’. Toch speelt deze zorg bij bewoners in Bospolder-Tussendijken weet Tonny van Sommeren van het Zelfregie Huis in Delfshaven. “Ze wokken op hoog vuur, of maken grote tajines. Als zij straks niet meer op gas mogen koken doen ze dat misschien wel op hun balkon met een gasflesje, met alle gevaren van dien.”

In 2050 moeten alle Rotterdamse huishoudens overgestapt zijn op een duurzame energiebron om hun woning te verwarmen en om mee te koken. Het is een van de maatregelen om het internationale klimaatakkoord dat in 2015 in Parijs is afgesproken te kunnen halen. De gemeente heeft vijf wijken aangewezen om als eerste volledig van het gas af te gaan, Bospolder-Tussendijken in Delfshaven is daar een van.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

SaskiaNaafs_VB

Saskia Naafs

Saskia Naafs (1984) is stadssocioloog en onderzoeksjournalist voor Investico, platform voor onderzoeksjournalistiek. Ze woont in Rotterdam en schrijft het liefst over steden. Haar artikelen verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, Trouw en Het Parool.

Profiel-pagina
Xenia-avatar

Xenia Gottenkieny

Illustrator

Xenia Gottenkieny (Hameln , Germany) has studied audiovisual arts at the Willem de Kooning Academy in The Netherlands (1992-1995). She is a Rotterdam based (collage) artist, musician and photographer.

Profiel-pagina