Ga naar de inhoud

Komt een vrouw bij de dokter – anno 2019

Huisarts Michelle-Aimée beschrijft deze week de hedendaagse variant: ‘spoed’eisende patiënten op de Rotterdamse huisartsenpost. Een minder rooskleurig verhaal.

MarkvanWijk-Straatarts-MichelleAimee-Titelbeeld
beeld: Mark van Wijk

Op de huisartsenpost classificeren we patiënten aan de ernst van hun letsel. Met andere woorden: mensen met de ergste klachten zien we als eerste, omdat die in potentie ook het eerst aan hun problemen overlijden. Dit is de reden dat iemand soms erg lang moet wachten in de wachtkamer, waar andere mensen direct worden geholpen als zij binnenwandelen.

Ik sta deze avond op de U2-kant, dat is spoedeisende kant van onze ‘spoedpost’. Ik schrijf dat tussen aanhalingstekens, want tegenwoordig zien we op de huisartsenpost veel mensen die eigenlijk niets spoedeisends hebben. Mensen die ontevreden zijn met hun eigen huisarts, geen tijd willen maken om overdag te gaan of die zich ‘anders voelen’ en gelijk naar een dokter willen. Die mensen komen aan de kant voor U3 tot U5 gevallen, waar verreweg de meeste huisartsen werken.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures