Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

“We zien een witte man, op leeftijd, op zijn jacht dobberend. Met korte broek aan, maar wel een keurig overhemd, wat ons doet vermoeden dat het iemand is die business en pleasure goed kan combineren. Een beetje het permanente ‘Zwitsersleven’-gevoel.” Engelbert begint haar college met een beeld van de man die 220 miljoen euro heeft geïnvesteerd in het Rotterdamse bedrijf L2 Fiber. Het bedrijf dat sinds december vorig jaar is begonnen met de aanleg van bijna 300.000 km kabel voor een glasvezelnetwerk in Rotterdam. Met behulp van digitale informatietechnologie wil de gemeente de stad ‘slimmer’ besturen en beheren. Bijvoorbeeld door het in kaart brengen van Big Data over gezondheid en veiligheid voor Rotterdammers.

Kijk het onderstaande minicollege om erachter komen waarom het misschien niet slim is om in Rotterdam snel internet – verstrekt door een private partij – voor zoete koek te slikken. Waarom wij moeten gaan nadenken over de beweegredenen van deze man en L2 Fiber om hierin te investeren en over de afwezigheid van politiek debat over de aanleg van dit netwerk. En wat betekent dit voor ons Rotterdammers: hoe verhouden wij ons tot die slimme stad?

Bron: beeld: www.youtube.com

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Profielfoto-Marianne-Klerk

Marianne Klerk

Marianne is historicus en journalist. Rotterdam is in haar ogen de mooiste stad van Nederland, waar eeuwen van stadsvernieuwing en -vernieling kriskras door elkaar lopen.

Profiel-pagina