Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Kerstdiner met de vijand — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Onder de titel ‘Kerst met de vijand’ delen Rotterdammers met tegengestelde maatschappelijke opvattingen een kerstmaaltijd, in debatcentrum Arminius. Het doel: meer begrip krijgen voor elkaars standpunten. Ferrie schoof aan en vond het allemaal wel erg braaf.

CK2A5797
beeld: Fleur Beerthuis

Het is 16 mei, maar vanavond is het kerst in Arminius. En dat is geen pretje. Tenminste: dat is het uitgangspunt van Anna Visser en Chris van der Meulen, die het evenement organiseren. De gemoederen raken aan de kerstdis immers al te vaak oververhit. Hoog oplopende discussies over politiek, religie, relaties verzieken de sfeer. Het kerstdiner is de gepolariseerde samenleving in het klein.

“Het is écht kerst!” roept fotograaf Fleur bij binnenkomst, terwijl ze vol verwondering de feestelijk gedekte tafels, de kerstbomen en het geprojecteerde haardvuur in zich opneemt. Een playlist met wanstaltige kerstmuziek completeert het decor. Alleen de felle zon en het vogelgekwetter buiten, verraden dat het lente is.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures