Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A5797
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Het is 16 mei, maar vanavond is het kerst in Arminius. En dat is geen pretje. Tenminste: dat is het uitgangspunt van Anna Visser en Chris van der Meulen, die het evenement organiseren. De gemoederen raken aan de kerstdis immers al te vaak oververhit. Hoog oplopende discussies over politiek, religie, relaties verzieken de sfeer. Het kerstdiner is de gepolariseerde samenleving in het klein.

“Het is écht kerst!” roept fotograaf Fleur bij binnenkomst, terwijl ze vol verwondering de feestelijk gedekte tafels, de kerstbomen en het geprojecteerde haardvuur in zich opneemt. Een playlist met wanstaltige kerstmuziek completeert het decor. Alleen de felle zon en het vogelgekwetter buiten, verraden dat het lente is.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina