Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: repeteren met WOW Popkoor — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Kerken lopen nog steeds leeg, maar een groeiend aantal mensen zingt in een koor. In Rotterdam is volgende maand zelfs het eerste (amateur)korenfestival, met meer dan 75 koren uit stad en regio. Wat is de aantrekkingskracht van samen zingen? Tara ging kijken bij een repetitie van het WOW Popkoor.

DSC09930-Hilde-Speet
Kitty (rechts) beeld: Hilde Speet

“Wat doe je op maandagavond? Ga je weer Spoorloos kijken in je eentje of ga je gezellig zingen?” Kitty, oprichter van WOW Popkoor, legt uit waarom ze het koor begon. Het is maandagavond 19.45 uur en het koor blijkt vanavond niet in de zaal van Worm te kunnen repeteren dus wordt uitgeweken naar de nabijgelegen kantoorruimte boven de Performance Bar. De eerste zangers en zangeressen die gestaag binnendruppelen helpen de tafels opzij te schuiven.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures