Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
080519-Vers-Beton-Renee008-Anne-Claire-Lans
Beeld door: beeld: Anne-Claire Lans

Er is een nieuwe soort “natuur” te vinden in Rotterdam. Daken van gebouwen die lange tijd grauw, grijs en doelloos waren krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming als park of tuin. Zo opende in 2018 het Luchtpark op de Hofbogen, op de voormalige locatie van het station Hofplein, waar de trein Rotterdammers naar Scheveningen bracht. En dit ‘groene’ dak wordt niet alleen gebruikt om in het gras te luieren, als snelle wandelroute richting het centrum of als lokale moestuin, maar ook als huis. Het huis van stadsantropoloog Renée Rooijmans.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

thumbnail_image1

Lotte Caljé

Lotte Caljé woont al haar hele leven in Rotterdam en als ware Rotterdammer vindt ze dit natuurlijk de mooiste stad van het land. Toch kijkt ze ook verder dan de stadsgrenzen, want als student Culturele Antropologie in Leiden, vindt ze de globaliserende wereld ook heel interessant. Ze is onder andere gespecialiseerd in diversiteit, ongelijkheid en duurzaamheid, en hoe de Rotterdammers en beleidsmakers invulling geven aan deze brede thema’s.

Profiel-pagina
Portret LansRader

Anne-Claire Lans

Fotograaf

Anne-Claire Lans is een conceptueel en documentair foto- en videograaf uit Rotterdam. In 2009 startte zij haar creatieve carrière aan de Willem de Kooning Academy en is daar opgeleid tot allround creator. Ze heeft vaak een antropologische insteek in haar werk, doet onderzoek naar gemeenschappen en subculturen en vertaalt dit “onderzoek” vervolgens vaak naar conceptueel werk.
Profiel-pagina