Ga naar de inhoud

Taalles: Wet is wet en geld is geld

Wie begint met een taalcursus, moet die ook afmaken, leert docent Nederlands Saïd El Haji deze week. Cursisten Fiól en Ihsan vragen om een ontheffing van de eindtoets, maar maken geen kans.

vers_beton_said
beeld: Elzeline Kooy

Van Fiól, een cursist afkomstig uit de Dominicaanse republiek, moet ik op een dag een verklaring van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ondertekenen. Ze verlangt een ontheffing van de eindtoets op basis van niet medische gronden, zodat ze sneller voor naturalisatie in aanmerking komt. Zo’n advies wordt alleen opgesteld als de cursist zich aantoonbaar heeft ingespannen voor het inburgeringsexamen. Kan zij dat aantonen?

Ze zegt van wel. Ze heeft al veertien keer het examen gedaan en alle keren is zij gezakt.

Omdat ik niet weet of ik bevoegd ben om zoiets te ondertekenen, neem ik de verklaring mee naar mijn werkgever.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam