Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
cultuur_rotterdam-grassroots
Beeld door: beeld: Elzeline Kooy

In september en oktober 2017 bracht Rotterdam een team van internationale experts bijeen om een advies uit te brengen voor de culturele sector. Het ‘International Advisory Board’, dat eerder vooral over economie ging, kreeg nu de focus op cultuur: IABx. En dat resulteerde in een rapport met een serie aanbevelingen, waaronder: meer aandacht voor de grassroots, de nog ongesubsidieerde, opkomende organisaties binnen de culturele sector.

Maar dat advies kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De discussie die gepaard ging met dit adviestraject, legt een kloof bloot in de culturele sector: die tussen generaties, tussen institutioneel en niet-institutioneel en tussen wit en niet-wit.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. IAB Rotterdam bestaat uit circa 15 topbestuurders uit het internationale bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Zij adviseren het gemeentebestuur over de kansen voor de Rotterdamse economie. 
    Zij wordt door het college van B&W van Rotterdam gevraagd te adviseren over een relevant Rotterdams thema, vanuit de gedachte dat een blik van buiten leidt tot nieuwe inzichten. Rotterdam Partners is de organiserende partij.
    ↩︎
18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
logodriehonderdduizendtweetien

Elzeline Kooy

Illustrator

Elzeline Kooy (Rotterdam) studeerde in 2013 af als illustrator aan de Willem de Kooning Academie. In 2014 behaalde ze haar master aan Sint-Lukas (kunsthumaniora) in Brussel. Momenteel werkt ze als freelance illustrator voor onder andere magazines en online platforms, met specialisatie in beeldverhaal.

Profiel-pagina