Ga naar de inhoud

DCMR en de haven: wie stapt over zijn schaduw heen? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Milieudienst Rotterdam-Rijnmond, kortweg DCMR, nodigde Inge Janse uit om te vertellen over zijn onderzoek naar de groene toekomst van de Rotterdamse haven. Tijdens de lezing en het spelen van de bijbehorende game, leerde hij al snel dat we niet hoeven te hopen op de industrie zelf. Een terugblik. 

We hebben aanvoerders nodig! Dat, in een notendop, vat de kernboodschap van mijn presentatie samen die ik half mei bij DCMR mocht geven. De milieudienst Rotterdam-Rijnmond had me uitgenodigd om te vertellen over de resultaten van mijn onderzoeksdossier ‘Wat houdt de groene toekomst tegen’ – én om samen met zo’n 100 specialisten van DCMR de online game ‘De Groene Havenbaas’ te spelen.

Deze milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 14 gemeenten heeft vooral als doel om te bepalen of organisaties zich houden aan wetten voor bescherming van bodem, milieu en veiligheid. Toch wil DCMR ook graag kijken of zij bij kan dragen aan verduurzaming van de economie. Dat doet zij onder meer door mee te werken aan circulaire projecten en slim hergebruik van reststromen. Oftewel: DCMR controleert of wetten nageleefd worden, maar hoopt tegelijkertijd op meer ambitie in die wetten voor verduurzaming van de economie – zoals van de industrie in de haven.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam