Ga naar de inhoud

De klas uit, de buurt in — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Kunst en cultuur is meer dan alleen het museum. Vaak stikt het van de kunstenaars en cultuurinitiatieven om de hoek van de school. Als je die directe omgeving meer bij kunst- en cultuuronderwijs betrekt, leidt dat tot leuke, en soms ook ongemakkelijke ontmoetingen.

Sliding_in_Funzig
beeld: Funzig

De leerlingen van klas 2c van het Calvijn Business College geven eind maart een rondleiding door Charlois. Jeremy neemt ons mee naar het Karel de Stouteplein. “Karel de Stoute, dat was de graaf van Holland”, weet hij. Maar belangrijker: “Dit plein is een hele leuke plek voor de buurt. Iedereen komt hier samen, van elk geloof en van elke cultuur. Jongeren voetballen, er wordt gebarbecued, families komen hier, ouderen en kinderen. Ik kom er ook graag.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam