Ga naar de inhoud

Dit zijn Rotterdams grootste particulier huizenbezitters: it’ers, bouwers, een enkele vrouw — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De honderd grootste particuliere vastgoedeigenaren bezitten samen bijna 7.000 woningen. Een aantal verhuurt honderden adressen in de stad. Wie zijn dit? Waar verhuren ze? En hoe betrokken bij de ontwikkeling van Rotterdam zijn ze eigenlijk? 


10-grootste-huizenbezitters-nina-fernande

beeld: Nina Fernande

De opleving van zowel economie als woningmarkt heeft deze groep huizenbezitters bepaald geen windeieren gelegd . Na de crisis zijn hun Rotterdamse vastgoedportefeuilles met totaal ruim 1800 woningen gegroeid. Een toename van 30 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Vers Beton, gebaseerd op informatie aangeleverd door het Kadaster.

Tenminste dertien personen bezitten elk meer dan honderd woningen. Zij verhuren gezamenlijk minstens 3.000  woningen (voornamelijk appartementen) in de Maasstad. Op zowel de Zuid- als Noordoever, met een duidelijke concentratie in de oude volkswijken en het centrum. Opvallend is dat enkelen van hen complete flatgebouwen en woonblokken in IJsselmonde en Prins Alexander hebben aangekocht. Deze komen uit de boedel van woningcorporaties en andere (institutionele) beleggers.

Al 7 reacties — discussieer mee!

 • Dank Maurice Geluk voor dit grondige onderzoek. Even voor de zekerheid: kan het zijn dat de nummers 1-5 van deze lijst nog B.V.’s hebben met veel meer panden?

 • Hoi Klazien, niet dat ik weet. Wel hebben ze bezit elders in het land en zijn hun vastgoedportefeuilles dus groter dan ik hier heb aangegeven. Dit gaat puur om Rotterdamse woningen. Ook winkels en kantoren zijn niet meegenomen.

 • Ik wil wel graag een kanttekening maken op het onderzoek. Oké Wonen is niet in handen van D.M. Mulder, Oké wonen en Mulder Beheer zijn in hadden van meneer Boom en Oostveen. Daarnaast is de heer S. Pieters geen makelaar, maar belegger.

 • Is Full House , die rucksichtloos panden opkoopt en verbouwt van Woonstad in Kralingen bekend ?
  Rucksichtloos
  -vanwege benedenwoningen verbouwen in 2 lagen , 2.10 hoog en plafonds verwijderd
  -In strijd met bouwbesluit , maar met instemming van BWT.
  -Verhuur aan B&B of aan studenten a 1280- per woning.
  -Huurders die nog in de weg zitten worden weggepest met nep gegadingen aan de deur en laster praatjes bij huurcie.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam