Ga naar de inhoud

Dit zijn Rotterdams grootste particulier huizenbezitters: it’ers, bouwers, een enkele vrouw — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De honderd grootste particuliere vastgoedeigenaren bezitten samen bijna 7.000 woningen. Een aantal verhuurt honderden adressen in de stad. Wie zijn dit? Waar verhuren ze? En hoe betrokken bij de ontwikkeling van Rotterdam zijn ze eigenlijk? 


10-grootste-huizenbezitters-nina-fernande

beeld: Nina Fernande

De opleving van zowel economie als woningmarkt heeft deze groep huizenbezitters bepaald geen windeieren gelegd . Na de crisis zijn hun Rotterdamse vastgoedportefeuilles met totaal ruim 1800 woningen gegroeid. Een toename van 30 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Vers Beton, gebaseerd op informatie aangeleverd door het Kadaster.

Tenminste dertien personen bezitten elk meer dan honderd woningen. Zij verhuren gezamenlijk minstens 3.000  woningen (voornamelijk appartementen) in de Maasstad. Op zowel de Zuid- als Noordoever, met een duidelijke concentratie in de oude volkswijken en het centrum. Opvallend is dat enkelen van hen complete flatgebouwen en woonblokken in IJsselmonde en Prins Alexander hebben aangekocht. Deze komen uit de boedel van woningcorporaties en andere (institutionele) beleggers.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam