Ga naar de inhoud

Drijvende eilanden voor actie, avontuur en ontdekking: de ambities van Studio Ossidiana

Op het rooftoprestaurant Op het Dak ontmoet San Dino Arcilla het Italiaanse architectenduo Alessandra Covini en Giovanni Bellotti van Studio Ossidiana. Met hun benadering vanuit de architectuur, beeldende kunst en vormgeving wonnen zij de Prix de Rome 2018 – een van de meest prestigieuze prijzen voor architecten en kunstenaars in Nederland. Een gesprek over werkwijze, ambities en ondernemerschap.


studio-ossidiana-lvd-3

beeld: Loes van Duijvendijk

Hoe zijn jullie eigenlijk in Rotterdam terecht gekomen?

Covini: ik studeerde zelf eerst in Milaan, daarna in Lissabon. Voor mijn master was de TU Delft een logische keuze. Het heeft een goede naam en je hoort er iedereen over spreken. Ik woonde een tijdje in Delft maar dat voelde na een tijdje te klein. Giovanni werkte destijds in Rotterdam dus het was logisch om hier naartoe te verhuizen.

Hoe was Delft voor jullie?

Belliotti: Ik kom van een traditionele architectuuropleiding met hele sterke ideeën, maar ze wijzen allemaal dezelfde kant op. De verschillende mogelijkheden en methodes van de TU Delft zijn een stuk diverser.

Covini: Er zijn ontzettend veel verschillende afdelingen in Delft. In je groep vrienden doet iedereen wat anders. Ik had het idee dat in Milaan destijds bepaalde stijlen en architecten haast dogmatisch op de studenten werden gelegd. In Delft leer je de principes achter deze stijlen te begrijpen en op je eigen manier toe te passen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam