Ga naar de inhoud

“Echte vooruitgang zet het kind centraal”

De afgelopen jaren is er in Rotterdam hard gewerkt aan wat nu stadsbreed de ‘mobiliteitstransitie’ wordt genoemd. Maar de mobiliteitstransitie gaat nog voorbij aan degenen waarom het draait, betoogt Jorn Wemmenhove.

DSC6311-Pretorialaan
beeld: Hielke Zevenbergen

Er is veel bereikt, de afgelopen jaren. De auto is niet meer de heilige koe, het stalen ros verovert de straat. De paardenkracht komt steeds meer uit elektrisch aangedreven deelsystemen. Multimodaal is het devies, en eindelijk wordt ook de voetganger op een voetstuk geplaatst (het internationale voetgangerscongres Walk21 is nog maar het begin).

Nog mooier, het gaat niet alleen om de ‘happy few’, maar om mobiliteitsgeluk voor iedereen. Rotterdam werkt aan een stad op maat van de mens waar mobiliteit niet alleen over van A naar B gaat, maar over plekken die mensen samenbrengen.Deze manier van denken over mobiliteit is al een hele vooruitgang, maar de vertraging gaat nog niet snel genoeg. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam