Ga naar de inhoud

In het Postkantoor is er een zitplek voor elke Rotterdammer: Studio 1:1 laat het zien

Studio 1:1 maakt het zichzelf liever niet makkelijk. De jonge ontwerpers Eveline Visser en Lucas Zoutendijk zijn altijd op zoek naar manieren om transities voor elkaar te krijgen: “Al onze opdrachtgevers zijn eigenlijk veranderingsgezind.”

Studio1op1_lvd_8
beeld: Loes van Duijvendijk

Wie tijdens de Rotterdam Architectuur Maand het Postkantoor bezocht, heeft 250 blauwe krukjes zien staan. Misschien zelfs even plaats genomen. De installatie is het centrepiece van de monumentale hal. “In plaats van rijen stoelen in te tekenen, grepen we de vraag naar zitplekken aan om een verhaal over de verschillen in ontwikkeling van de stad te vertellen.”

De truc komt uit de koker van ontwerpbureau Studio 1:1, opgericht door Eveline Visser en Lucas Zoutendijk. Na hun opleiding aan de Design Academy in Eindhoven vestigde het duo zich in 2012 in Rotterdam. Architectuurinstituut AIR, het Office for Metropolitan Information (OMI) en Rotterdam Festivals vroegen hen een passend decor te ontwerpen voor de reeks aan lezingen en debatten die zijn finale beleeft in het weekend van 15 en 16 juni.

Zoutendijk: “De organisatie vond het vooral spannend of het op tijd klaar zou zijn.” Studio 1:1 kreeg namelijk pas begin april de vraag of ze een ontwerp wilden maken voor het interieur en de grafische vormgeving. “Toen stond het programma al grotendeels in de steigers, met de opening op 24 mei. Behalve de zitplekken voor bezoekers, moesten we onder andere rekening houden met een bar, een beamer-opstelling en vier grote maquettes.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam