Ga naar de inhoud

In het Postkantoor is er een zitplek voor elke Rotterdammer: Studio 1:1 laat het zien

Studio 1:1 maakt het zichzelf liever niet makkelijk. De jonge ontwerpers Eveline Visser en Lucas Zoutendijk zijn altijd op zoek naar manieren om transities voor elkaar te krijgen: “Al onze opdrachtgevers zijn eigenlijk veranderingsgezind.”


Studio1op1_lvd_8

beeld: Loes van Duijvendijk

Wie tijdens de Rotterdam Architectuur Maand het Postkantoor bezocht, heeft 250 blauwe krukjes zien staan. Misschien zelfs even plaats genomen. De installatie is het centrepiece van de monumentale hal. “In plaats van rijen stoelen in te tekenen, grepen we de vraag naar zitplekken aan om een verhaal over de verschillen in ontwikkeling van de stad te vertellen.”

De truc komt uit de koker van ontwerpbureau Studio 1:1, opgericht door Eveline Visser en Lucas Zoutendijk. Na hun opleiding aan de Design Academy in Eindhoven vestigde het duo zich in 2012 in Rotterdam. Architectuurinstituut AIR, het Office for Metropolitan Information (OMI) en Rotterdam Festivals vroegen hen een passend decor te ontwerpen voor de reeks aan lezingen en debatten die zijn finale beleeft in het weekend van 15 en 16 juni.

Zoutendijk: “De organisatie vond het vooral spannend of het op tijd klaar zou zijn.” Studio 1:1 kreeg namelijk pas begin april de vraag of ze een ontwerp wilden maken voor het interieur en de grafische vormgeving. “Toen stond het programma al grotendeels in de steigers, met de opening op 24 mei. Behalve de zitplekken voor bezoekers, moesten we onder andere rekening houden met een bar, een beamer-opstelling en vier grote maquettes.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures