Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Optoppen-en-inbreien-v2-010nu-versie.00_02_32_11.Still003
Beeld door: beeld: OPEN Rotterdam

Decennialang daalde het inwonertal van Rotterdam, maar de ongekende populariteit van de stad leidt nu tot schaarste op de woningmarkt. Er moet snel bijgebouwd worden: 50.000 woningen tot 2040. Creativiteit is daarbij noodzaak. Want de ‘makkelijke’ uitbreidingslocaties, zoals Park 16Hoven en Nesselande, zijn al wel benut. Bouwen in het groen net buiten de stad, ligt bovendien gevoelig. Transformatie van (voormalige) havengebieden gaat langzamer dan gehoopt. De oplossing die overblijft: verdichten van de bestaande stad.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ferrie

Ferrie Weeda

Ferrie Weeda (1977) studeerde geschiedenis en Nederlands. Zijn wieg stond aan de Coolhaven – nog steeds zijn domein. Ferrie houdt van publiek en van de stad. Hij is voorzitter van BuurtBestuurt Coolhaveneiland. Als stadsgids en schrijver deelt hij zijn betrokken en bevlogen verhalen over geschiedenis, samenleving en cultuur. Gerrit, Ferries jack-russell uit Tiel, is vernoemd naar Erasmus.

[email protected]

Profiel-pagina