Ga naar de inhoud

Lonely Planet Rotterdam: Stadsgids recenseert stadsgids

Vorige maand verscheen de eerste Lonely Planet over Rotterdam. Ferrie Weeda is al bijna twintig jaar stadsgids. Hoe verhoudt het Rotterdam van de hippe reisgids zich tot de verhalen die híj over de stad vertelt?

Athena_Gronti__Toeristisch_Rotterdam‏
beeld: Athena Gronti

Rotterdam – daar wilden toeristen vroeger nog niet dood gevonden worden. Ik spreek uit ervaring, ik geef als gids al bijna twintig jaar rondleidingen in deze stad. Ik leerde dat Rotterdam in essentie een moeilijke stad is om aan de man te brengen. Het was twintig jaar geleden Heel Hard werken. Binnenlandse bezoekers kwamen meestal vanwege een verplicht bedrijfsuitje: “Onze collega Johan heeft dit georganiseerd. Hij is voor Feyenoord. We vinden Rotterdam een klotestad. En jij bent dus onze gids. We zijn héél benieuwd wat je gaat vertellen.” 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures