Ga naar de inhoud

Nieuw rapport geeft jongeren het woord over problemen in jeugdzorg — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Van de inspectie tot landelijke commissie schetsen onderzoekers een grimmig beeld van de stand van zaken binnen jeugdzorg. Vandaag presenteert kinderombudsvrouw Stans Goudsmit haar rapport, waarin ze nadrukkelijk de stem van de jongeren zelf laat horen. Want die ontbreekt tot nu toe.


VB_mveere_proloog

beeld: Marieke Veere Vonk

Laat begeleiders een contract tekenen dat ze jongeren ten minste vijf jaar zullen begeleiden, ook al wisselt die jongere van locatie en/of instelling. Begeleiders die langere tijd bij een jongere blijven, krijgen een financiële bonus.”

Het staat er echt. Een financiële bonus om jongeren in jeugdzorg stabiliteit te bieden, is één van de aanbevelingen uit Het is mijn toekomst! waar wachten we op? van de gemeentelijke kinderombudsvrouw. Dit rapport is het resultaat van een open oproep van kinderombudsvrouw Stans Goudsmit aan alle kinderen die met jeugdzorg te maken hebben . Tussen 1 november en 6 december zette zij haar e-mail, telefoon, en kantoor open om een gesprek aan te gaan.

Aanleiding: een groeiend aantal signalen dat jongeren in jeugdzorg niet de hulp krijgen die ze nodig hebben, omdat er niet genoeg plekken zijn. Doel van het onderzoek: achterhalen welke effecten het uitblijven van de juiste hulp heeft op jongeren en henzelf vragen naar oplossingen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures