Ga naar de inhoud

Nieuw rapport geeft jongeren het woord over problemen in jeugdzorg — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Van de inspectie tot landelijke commissie schetsen onderzoekers een grimmig beeld van de stand van zaken binnen jeugdzorg. Vandaag presenteert kinderombudsvrouw Stans Goudsmit haar rapport, waarin ze nadrukkelijk de stem van de jongeren zelf laat horen. Want die ontbreekt tot nu toe.


VB_mveere_proloog

beeld: Marieke Veere Vonk

Laat begeleiders een contract tekenen dat ze jongeren ten minste vijf jaar zullen begeleiden, ook al wisselt die jongere van locatie en/of instelling. Begeleiders die langere tijd bij een jongere blijven, krijgen een financiële bonus.”

Het staat er echt. Een financiële bonus om jongeren in jeugdzorg stabiliteit te bieden, is één van de aanbevelingen uit Het is mijn toekomst! waar wachten we op? van de gemeentelijke kinderombudsvrouw. Dit rapport is het resultaat van een open oproep van kinderombudsvrouw Stans Goudsmit aan alle kinderen die met jeugdzorg te maken hebben . Tussen 1 november en 6 december zette zij haar e-mail, telefoon, en kantoor open om een gesprek aan te gaan.

Aanleiding: een groeiend aantal signalen dat jongeren in jeugdzorg niet de hulp krijgen die ze nodig hebben, omdat er niet genoeg plekken zijn. Doel van het onderzoek: achterhalen welke effecten het uitblijven van de juiste hulp heeft op jongeren en henzelf vragen naar oplossingen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam