Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Haringparty in het Bilderberg — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tara Lewis ging haringhappen op de sjieke visfuif voor genodigden. Ze is benieuwd of het ons-kent-ons-gehalte inderdaad zo hoog is als je verwacht bij deze jaarlijkse traditie.

CK2A9025
beeld: Fleur Beerthuis

De haring mag dan van Schmidt Zeevis zijn, het is aan gemeenteambtenaar Alex Blonk niet besteed. Als iemand naast ons een exemplaar in zijn keel laat glijden gaat er een rilling door hem heen. “Ik eet geen dode dieren.” Drinken doet hij ook al niet, doordeweeks. “Bilderberg is een van mijn accounts. Op zo’n avond kom ik vaak andere accounts tegen, dan bespreken we meteen of ze nog wat hebben. Wij zeggen altijd: we zijn er van strategie tot stoeptegel.”

Op de sjieke visfuif voor genodigden zijn overwegend mannen in blauwe pakken. Een minderheid heeft voor grijs gekozen. Zo ook Rutger Wolfson, die net binnen is gekomen. “Ik ken jou van Arminius”, zegt fotograaf Fleur als ze hem de hand schudt. “Dat klopt!”, zegt hij stralend, “Jij was bij Kerst met de Vijand, dat is deze vrijdag weer!”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam