Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Iftar op het Noordereiland — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tara Lewis schoof aan om samen met de eilandbewoners het vasten te verbreken bij restaurant Fadi.

CK2A6242
beeld: Fleur Beerthuis

Op de Van der Takstraat is de schemering ingezet. De lange tafels zijn al gedekt, Fadi en haar familie lopen druk in en uit om iedereen te voorzien van water en ayran. Ik ben aangeschoven bij een nog halflege tafel, ietwat nerveus of ik enige aansluiting zal vinden. Op de iftar, waar het vasten tijdens de ramadan samen wordt verbroken, blijken veel ‘eilandbewoners’ te zijn. “Ik wist niet dat u aan de Maaskade woonde”, zegt Jantien tegen Marlène. Marlène: “Veel mensen hier ken ik wel van gezicht, je ziet ze in de Spar of bij Fadi.”

De uitspanning waar we zitten, is vernoemd naar de eigenaresse Fadi, die de iftar al een aantal jaar organiseert. Marlène heeft ’s middags voor het laatst gegeten: couscoussalade van Fadi. Jantien: “Daar kan ik wel drie dagen mee doen!”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures