Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Iftar op het Noordereiland — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tara Lewis schoof aan om samen met de eilandbewoners het vasten te verbreken bij restaurant Fadi.

CK2A6242
beeld: Fleur Beerthuis

Op de Van der Takstraat is de schemering ingezet. De lange tafels zijn al gedekt, Fadi en haar familie lopen druk in en uit om iedereen te voorzien van water en ayran. Ik ben aangeschoven bij een nog halflege tafel, ietwat nerveus of ik enige aansluiting zal vinden. Op de iftar, waar het vasten tijdens de ramadan samen wordt verbroken, blijken veel ‘eilandbewoners’ te zijn. “Ik wist niet dat u aan de Maaskade woonde”, zegt Jantien tegen Marlène. Marlène: “Veel mensen hier ken ik wel van gezicht, je ziet ze in de Spar of bij Fadi.”

De uitspanning waar we zitten, is vernoemd naar de eigenaresse Fadi, die de iftar al een aantal jaar organiseert. Marlène heeft ’s middags voor het laatst gegeten: couscoussalade van Fadi. Jantien: “Daar kan ik wel drie dagen mee doen!”

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures