Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
CK2A6242
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Op de Van der Takstraat is de schemering ingezet. De lange tafels zijn al gedekt, Fadi en haar familie lopen druk in en uit om iedereen te voorzien van water en ayran. Ik ben aangeschoven bij een nog halflege tafel, ietwat nerveus of ik enige aansluiting zal vinden. Op de iftar, waar het vasten tijdens de ramadan samen wordt verbroken, blijken veel ‘eilandbewoners’ te zijn. “Ik wist niet dat u aan de Maaskade woonde”, zegt Jantien tegen Marlène. Marlène: “Veel mensen hier ken ik wel van gezicht, je ziet ze in de Spar of bij Fadi.”

De uitspanning waar we zitten, is vernoemd naar de eigenaresse Fadi, die de iftar al een aantal jaar organiseert. Marlène heeft ’s middags voor het laatst gegeten: couscoussalade van Fadi. Jantien: “Daar kan ik wel drie dagen mee doen!”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina