Ga naar de inhoud

Zonder investeringen geen bloeiende cultuurstad

Hoe kan de gemeente haar ambities voor een bruisende, inclusieve en eerlijke kunst- en cultuursector waarmaken? Het antwoord begint met een i, betoogt raadslid Elene Walgenbach (D66). “Willen we het huidige productieniveau behouden, dan moet er geld bij.”

VersBeton-1600×900
beeld: Laura Liza

Rotterdam bruist. En daar speelt de cultuursector een cruciale rol in. Het Rotterdamse college is zich daarvan bewust en toont zich ambitieus: het is tijd om ruimte te geven aan nieuw talent en een breder publiek. Een lang gekoesterde droom van D66. De vraag is alleen hoe we deze ambities gaan betalen. Als we niet meer investeren dan vrezen wij voor een verschralende cultuursector, waarin er steeds minder geld zal zijn voor daadwerkelijke kunst en cultuur omdat het budget opgaat aan huisvesting en andere overheadkosten.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Harry Hamelink wint de Cultuurpenning 2023: “In mijn werk is het altijd gáán”

  • Kunst en Cultuur

  Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaïque en organisator van festival Parfum de BoemBoem, nam dit jaar de Cultuurpenning in ontvangst. “Deze prijs dwingt me stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren.”

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam