Voor de harddenkende Rotterdammer

Op het stoepje voor de huurwoningen aan de Almondestraat zitten twee mannen. Eén kijkt rustig voor zich uit, de ander leest een boek. De portiekdeur achter hen staat wagenwijd open. Er lijkt weinig aan de hand in dit rustige buurtje. Totdat je achter de voordeur komt, waar een grote verhuizing op gang is gekomen. In 2020 verdwijnen de 52 woningen namelijk onder de slopershamer. Oorzaak: funderingsproblemen.

Samen met fotograaf Frank Hanswijk bezocht ik de huurders aan de Almondestraat, deel van de Agniesebuurt in Rotterdam Noord. We tekenden hun verhalen op en vroegen naar hun toekomstplannen. Hoe voelt het om weg te moeten? En lukt het ze een nieuwe sociale huurwoning te vinden in de stad waar de druk op de huizenmarkt maar blijft stijgen?

Buurthuisbingo

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De openbare aanbesteding van ZOHO heeft per 18 juli een winnaar: de ontwikkelcombinatie Leyten / Stebru zal 550 woningen in het gebied realiseren waarvan Havensteder er 175 als huurwoning zal aanbieden. ↩︎
Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina