Voor de harddenkende Rotterdammer
DSC9298
Clyde drinkt een cappuccino bij Richard Shoes. Beeld door: beeld: Khalid Amakran

“Kijk dan, ik ben beroemd”, roept Clyde Wong-Loi-Sing naar een passant op de Kruiskade. Hij gebaart naar fotograaf Khalid, die het ene na het andere portret van hem schiet. In de twee uur die we op een snikhete ochtend in juni met Clyde doorbrengen, herhaalt hij de grap nog een paar keer tegen bekenden die hij op straat tegenkomt. “Straks moeten ze nog dranghekken om me heen plaatsen!” 

Toch is het niet de fotograaf die boekdelen spreekt over Clydes bekendheid in de wijk, maar vooral de hoeveelheid voorbijgangers die hem tijdens onze wandeling aanspreken. Om de zoveel meter is het raak. Er worden beleefdheden uitgewisseld, praatjes gemaakt, vanuit rijdende auto’s gezwaaid. “Fafi?” roept Clyde naar een man die voorbij fietst.  “Hoe is het met u?” vraagt hij even later aan een oudere vrouw.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
2018_Khalid-Amakran_01_007

Khalid Amakran

Fotograaf

Khalid Amakran is een geboren Spangenaar met Marokkaanse ouders. Fotografie begon voor hem niet met een camera, Rotterdam veranderde in een videoclip als hij zijn mp3 speler in had. Beelden uit die clip zie je nu terug in de portretten die hij maakt.

Profiel-pagina