Ga naar de inhoud

De Rotterdamse shisha-scene: gesprekken tussen borrelende waterpijpen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Shisha-lounges hebben niet de beste reputatie, vooral in de gemeenteraad niet. Maar wat gebeurt er daadwerkelijk tussen de borrelende waterpijpen? Loïc Michels ging langs bij shisha-lounge Club Boudoir en shisha-theehuis Rif.

Nurrie is dertien als hij voor het eerst shisha probeert. Samen met drie boezemvrienden uit de wijk, ze kennen elkaar al sinds de geboorte, heulen ze stiekem samen in een schuurtje. Op YouTube leren ze hoe de waterpijp werkt, maar toch mislukt het de eerste keren – ze gebruiken de verkeerde kooltjes. Maar de gewoonte is geboren.

Nu, zeven jaar later, hebben de vrienden de kelder ingeruild voor het shisha-theehuis – Rif, een kleine zaak aan de Middellandsestraat, is hun stamlounge. Nurrie, twintig jaar oud, met achterover gevet haar, dik brilmontuur en groen trainingspak zit hier achterover aan een tafeltje met waterpijp in de mond te wachten tot zijn vrienden ook aankomen, zoals elke dag. Hij mag de sfeer in Rif wel, het is er rustiger dan op andere plekken. ‘Hier ontstaan nooit ruzies.’

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam