Ga naar de inhoud

Wie verdient er aan Feyenoord City? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Een nieuw stadion is er nog altijd niet, maar een dikke rekening ligt er al wel. In tien jaar tijd sloeg Feyenoord 23 miljoen euro stuk aan stadionplannen, met Feyenoord City als absoluut hoogtepunt. Wie verdienen aan dit project, dat voorlopig alleen maar geld kost?


artikel2-illustratie2

beeld: Daan Timmer

Feyenoord City is too big to fail. Stoppen kan niet meer zonder hoge kosten te maken. “Op een gegeven moment ben je het punt voorbij dat het geen pijn meer doet”, aldus stadiondirecteur Jan van Merwijk.

Al jaren droomt de club van een nieuw stadion. De voorbije tien jaar waren er plannen voor nieuwbouw naast het huidige stadion en voor de ‘vernieuwbouw’ van de Kuip. Geen van die plannen was zo duur als Feyenoord City. En dan hebben we het niet alleen over bouwkosten.

Nog voor er ook maar één paal is geslagen, staat eind dit jaar de teller voor Feyenoord City al op zo’n 20 miljoen euro . Dat zijn kosten voor adviseurs, ontwerpers en rente op leningen. Tel daar de kosten voor eerdere stadionplannen bij op en je komt op een bedrag van zeker 23 miljoen euro in tien jaar tijd. Maar wat kosten zijn voor Feyenoord, zijn inkomsten voor anderen. Wie verdienen er tot nu toe wél geld aan de plannenmakerij rond Feyenoord City?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam