Ga naar de inhoud

Feyenoord City: “We hebben een uitdagend plekje uitgezocht” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de Nieuwe Maas, op een dijk en boven het spoor: Feyenoord had een eenvoudigere locatie voor het nieuwe stadion kunnen kiezen. Nu moeten er afspraken worden gemaakt met tal van partijen. Wat zijn de grootste obstakels voor Feyenoord City?


Feyenoord City Obstakels

beeld: Daan Timmer

In 2024 moet het nieuwe Feyenoord-stadion zijn deuren openen. Maar in de huidige planning is de opening al een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was, en er zijn nog volop obstakels. De gemeente hamert in de laatste voortgangsrapportage daarom op “een strakke sturing” om “te zorgen dat er geen nieuwe vertraging optreedt”. 

Dat is ook nodig omdat vertraging extra kosten meebrengt. Begin dit jaar maakte Goldman Sachs het tweede deel van een lening van 17,5 miljoen euro over voor de aanloopkosten van Feyenoord City. Daarvan worden onder meer adviseurs en architecten betaald. Eind dit jaar is dat geld op, verwacht de projectorganisatie. Dan moet er nieuw geld gevonden worden om de voorbereiding door te zetten. En potentiële financiers zitten niet te wachten op allerlei slepende vergunningsprocedures.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

 • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

 • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

  • Architectuurkritiek

  Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures