Voor de harddenkende Rotterdammer
Feyenoord City Obstakels
Beeld door: beeld: Daan Timmer

In 2024 moet het nieuwe Feyenoord-stadion zijn deuren openen. Maar in de huidige planning is de opening al een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was, en er zijn nog volop obstakels. De gemeente hamert in de laatste voortgangsrapportage daarom op “een strakke sturing” om “te zorgen dat er geen nieuwe vertraging optreedt”. 

Dat is ook nodig omdat vertraging extra kosten meebrengt. Begin dit jaar maakte Goldman Sachs het tweede deel van een lening van 17,5 miljoen euro over voor de aanloopkosten van Feyenoord City. Daarvan worden onder meer adviseurs en architecten betaald. Eind dit jaar is dat geld op, verwacht de projectorganisatie. Dan moet er nieuw geld gevonden worden om de voorbereiding door te zetten. En potentiële financiers zitten niet te wachten op allerlei slepende vergunningsprocedures.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Om precies te zijn is de grond eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf, en moet Rijkswaterstaat toestemming geven voor een mogelijke verkoop. Waarschijnlijk wordt de grond overgedaan aan de gemeente, die deze koopt of in erfpacht neemt. ↩︎
Feyenoord City
20190222_091413

Bram Logger

Bram Logger (1980) studeerde rechten in Leiden en ging na een master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen aan de slag bij het Utrechts Nieuwsblad, freepaper DAG en Trouw. Als freelance onderzoeksjournalist werkt hij voor coöperatie Sp/T, Investico, Follow the Money, de Groene Amsterdammer en Trouw. Hij verdiept zich al sinds 2013 in sporteconomie, waaronder ook de stadionplannen rondom de Kuip. Voor Vers Beton maakte hij dit dossier over Feyenoord City.

Profiel-pagina
Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
daan_timmer

Daan Timmer

Illustrator

Daan Timmer, 28 jaar, is al van kleins af aan bezig met illustratie en ontwerp. Sinds hij in 2015 afstudeerde aan de WDKA werkt hij als grafisch ontwerper. Daarnaast timmert hij ook hard aan de weg als freelance illustrator en heeft een eindeloze fascinatie voor gezichten en de verhalen die erachter schuilgaan. Deze verhalen spelen samen met zijn eigen rijke achtergrond een grote rol in zijn werk.

Profiel-pagina