Ga naar de inhoud

Hoge vastgoedprijs zorgt voor tekort aan huisartsen in de binnenstad — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Er komen steeds meer mensen wonen in het centrum van Rotterdam, maar het aantal huisartsen lijkt niet mee te groeien met het aantal bewoners. Door stijgende vastgoedprijzen is een praktijk beginnen niet meer rendabel. 

ANGB2019070378
beeld: Angeniet Berkers

Voor de huisartsenpraktijk ‘Blaak’ van Thao Nguyen die ruim achtduizend patiënten bedient, moet een nieuwe locatie gevonden worden. Het kantoorgebouw Blakeburg waar de praktijk zit, moet namelijk plaatsmaken voor de nieuwe woontoren The One. Praktijk Blaak heeft een aanbod gekregen voor een plek in het nieuwe pand (vanaf 2024), maar zou dan meer dan het dubbele van de huidige huurprijs moeten betalen. “Dat gaat gewoon niet” aldus praktijkeigenaar Thao Nguyen. 

Het is tekenend voor een probleem dat speelt in het centrum van Rotterdam. “Door de verdichting van de stad en de stijgende vastgoedprijzen is er in de binnenstad een tekort ontstaan aan huisartsen dat in de toekomst verder zal toenemen”, zoals wethouder Sven de Langen (CDA) van Volksgezondheid het formuleert. Ook de Gebiedscommissie Centrum wijst op de zorg voor voldoende maatschappelijke voorzieningen: met het oog op het groeiende aantal toeristen en bewoners in het centrum, moet de ‘balans tussen levendigheid en leefbaarheid’ bewaard blijven.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam