Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
ANGB2019070378
Beeld door: beeld: Angeniet Berkers

Voor de huisartsenpraktijk ‘Blaak’ van Thao Nguyen die ruim achtduizend patiënten bedient, moet een nieuwe locatie gevonden worden. Het kantoorgebouw Blakeburg waar de praktijk zit, moet namelijk plaatsmaken voor de nieuwe woontoren The One. Praktijk Blaak heeft een aanbod gekregen voor een plek in het nieuwe pand (vanaf 2024), maar zou dan meer dan het dubbele van de huidige huurprijs moeten betalen. “Dat gaat gewoon niet” aldus praktijkeigenaar Thao Nguyen. 

Het is tekenend voor een probleem dat speelt in het centrum van Rotterdam. “Door de verdichting van de stad en de stijgende vastgoedprijzen is er in de binnenstad een tekort ontstaan aan huisartsen dat in de toekomst verder zal toenemen”, zoals wethouder Sven de Langen (CDA) van Volksgezondheid het formuleert. Ook de Gebiedscommissie Centrum wijst op de zorg voor voldoende maatschappelijke voorzieningen: met het oog op het groeiende aantal toeristen en bewoners in het centrum, moet de ‘balans tussen levendigheid en leefbaarheid’ bewaard blijven.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Nguyen staat niet op straat want hij heeft een onderhuurcontract met hoofdhuurder STAR-SHL en die is momenteel nog in onderhandeling is met Review Real Estate, de eigenaar van The One, over een alternatieve locatie. ↩︎
  2. Een normpraktijk is 2095 patiënten per fulltime huisarts. Het is een landelijk gemiddelde dat de Nederlandse Zorgautoriteit berekent, voor het onderbouwen en vaststellen van huisartsentarieven, aangezien de bekostiging van huisartsen deels samenhangt met het aantal ingeschreven patiënten. ↩︎
  3. Een woordvoerder van Review Real Estate laat weten dat de prijsverhoging komt door BTW opslag, maar uit de stukken die Nguyen van Review Real Estate heeft ontvangen, blijkt dat de huur ook exclusief BTW nog ruim anderhalf keer zo hoog is als het huidige bedrag. ↩︎
Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
BF3E6A2C-5BEE-4A9B-A869-571A8070916C

Angeniet Berkers

fotograaf

Angeniet Berkers (1985) is een sociaal bewogen fotografe met jarenlange ervaring in de (jeugd)ggz. Met haar camera zoekt ze naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden. Ze stelt gevoelige onderwerpen aan de kaak en kijkt daarbij altijd naar de menselijke kant van het verhaal. Ze weet dit op een integere wijze te verbeelden en te vertellen.

Profiel-pagina