Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
spaanse_polder_lvd_12
Beeld door: beeld: Loes van Duijvendijk

 “Iedereen doet altijd een beetje minnetjes over die Spaanse Polder. Er wordt veel gesloopt en er worden volslagen generieke gebouwen voor teruggebouwd: de Shurgards en Allsafes. Het gebouw waar Porsche in komt, is bedoeld om te zien vanaf de snelweg; drie seconden-architectuur. Het komt in plaats van een bijzonder gebouw, waar een sloopvergunning voor is afgegeven en dat gebeurt steeds vaker”, aldus architectuurhistoricus Annuska Pronkhorst, van Crimson.

Crimson is door Stadsontwikkeling gevraagd om de cultuurhistorische, stedenbouwkundige en architectonische waarde van de Spaanse Polder te onderzoeken. “Tegelijkertijd hebben we per pand een inventarisatie gedaan van de waarde en hoe je er, mits waardevol, in de toekomst mee om zou moeten springen.” 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina