Voor de harddenkende Rotterdammer
Yoessef02
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

“Ik ben met al mijn klanten goed. Sommige komen wekelijks. Dan gaat de deur open en denk ik: ha, daar is die mevrouw met die hoge bloeddruk weer.” De grootste en lekkerste macadamianoten van de stad haal je bij Youssef Kariouh. Hij verkoopt de Australische, maat nul, als knikkers zo groot. Goed voor huid, haar en bloeddruk. 

“De ene macademianoot is de andere niet,” zegt Youssef Kariouh. Hij schept een van de roomkleurige knikkers uit de bak en houdt hem tussen duim en wijsvinger. “Je hebt de Zuid-Afrikaanse, maar ik verkoop de Australische, maat nul. Dat zijn de grootste en de lekkerste die er zijn.” Hij stopt één knikker in zijn mond en pakt opnieuw de schep om een heel zakje te vullen. Die mag de verslaggever, door Youssef consequent zus genoemd, meenemen voor thuis. “Echt waar, zus, je gaat het verschil proeven.” Ook zijn cashew­noten zijn forse jongens. “Maat 240,” weet Youssef te vertellen. Geldt voor noten: hoe groter, hoe beter? “Ik vind van wel.” 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Elsbeth Grievink

Elsbeth Grievink

Elsbeth Grievink (1980) heeft haar werkkamer in Rotterdam-West, met uitzicht over de Schie. Ze schrijft over mode, design, reizen en architectuur en houdt zich bezig met de city marketing van Rotterdam.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina