Ga naar de inhoud

Notenwinkel Annaser: “Mijn klanten zijn mijn familie” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Deze zomer schenken we extra aandacht aan bijzondere ondernemers en winkeliers in de stad. Waar de multiculturele Vierambachtsstraat en de chique Mathenesserlaan elkaar ontmoeten, zit de notenzaak van Youssef Kariouh. Rotterdammers van alle rangen, standen en culturele achtergronden komen bij hem in de winkel. 

Yoessef02
beeld: Frank Hanswijk

“Ik ben met al mijn klanten goed. Sommige komen wekelijks. Dan gaat de deur open en denk ik: ha, daar is die mevrouw met die hoge bloeddruk weer.” De grootste en lekkerste macadamianoten van de stad haal je bij Youssef Kariouh. Hij verkoopt de Australische, maat nul, als knikkers zo groot. Goed voor huid, haar en bloeddruk. 

“De ene macademianoot is de andere niet,” zegt Youssef Kariouh. Hij schept een van de roomkleurige knikkers uit de bak en houdt hem tussen duim en wijsvinger. “Je hebt de Zuid-Afrikaanse, maar ik verkoop de Australische, maat nul. Dat zijn de grootste en de lekkerste die er zijn.” Hij stopt één knikker in zijn mond en pakt opnieuw de schep om een heel zakje te vullen. Die mag de verslaggever, door Youssef consequent zus genoemd, meenemen voor thuis. “Echt waar, zus, je gaat het verschil proeven.” Ook zijn cashew­noten zijn forse jongens. “Maat 240,” weet Youssef te vertellen. Geldt voor noten: hoe groter, hoe beter? “Ik vind van wel.” 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam