Ga naar de inhoud

Notenwinkel Annaser: “Mijn klanten zijn mijn familie” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Deze zomer schenken we extra aandacht aan bijzondere ondernemers en winkeliers in de stad. Waar de multiculturele Vierambachtsstraat en de chique Mathenesserlaan elkaar ontmoeten, zit de notenzaak van Youssef Kariouh. Rotterdammers van alle rangen, standen en culturele achtergronden komen bij hem in de winkel. 

Yoessef02
beeld: Frank Hanswijk

“Ik ben met al mijn klanten goed. Sommige komen wekelijks. Dan gaat de deur open en denk ik: ha, daar is die mevrouw met die hoge bloeddruk weer.” De grootste en lekkerste macadamianoten van de stad haal je bij Youssef Kariouh. Hij verkoopt de Australische, maat nul, als knikkers zo groot. Goed voor huid, haar en bloeddruk. 

“De ene macademianoot is de andere niet,” zegt Youssef Kariouh. Hij schept een van de roomkleurige knikkers uit de bak en houdt hem tussen duim en wijsvinger. “Je hebt de Zuid-Afrikaanse, maar ik verkoop de Australische, maat nul. Dat zijn de grootste en de lekkerste die er zijn.” Hij stopt één knikker in zijn mond en pakt opnieuw de schep om een heel zakje te vullen. Die mag de verslaggever, door Youssef consequent zus genoemd, meenemen voor thuis. “Echt waar, zus, je gaat het verschil proeven.” Ook zijn cashew­noten zijn forse jongens. “Maat 240,” weet Youssef te vertellen. Geldt voor noten: hoe groter, hoe beter? “Ik vind van wel.” 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures