Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Keti Koti — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ferrie Weeda en Tara Lewis gaan op zoek naar ontmoeting in de stad. Deze keer is Ferrie in het Wijkpark Oude Westen om te zien hoe Keti Koti wordt gevierd in Rotterdam.  

Boven het ‘Wijkpark Oude Westen’ stijgt een enorme rookwolk op. De afschaffing van de slavernij, Keti Koti, is een feest dat wordt gevierd met muziek, ontmoetingen en héél veel lekker eten. Vlees van de barbecue is populair; de blauwe rookwalmen onttrekken de ballonnen en vlaggen bijna aan het zicht. Het grasveld is gevuld met marktkramen, met behalve eten, ook souvenirs, kleding en culturele artikelen. Opzwepende beats klinken vanaf het podium, helemaal achteraan in het park. De sfeer is vrolijk en ontspannen.

tweeluik2
beeld: Florian Braakman

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam