Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Keti Koti — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ferrie Weeda en Tara Lewis gaan op zoek naar ontmoeting in de stad. Deze keer is Ferrie in het Wijkpark Oude Westen om te zien hoe Keti Koti wordt gevierd in Rotterdam.  

Boven het ‘Wijkpark Oude Westen’ stijgt een enorme rookwolk op. De afschaffing van de slavernij, Keti Koti, is een feest dat wordt gevierd met muziek, ontmoetingen en héél veel lekker eten. Vlees van de barbecue is populair; de blauwe rookwalmen onttrekken de ballonnen en vlaggen bijna aan het zicht. Het grasveld is gevuld met marktkramen, met behalve eten, ook souvenirs, kleding en culturele artikelen. Opzwepende beats klinken vanaf het podium, helemaal achteraan in het park. De sfeer is vrolijk en ontspannen.

tweeluik2
beeld: Florian Braakman

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures