Ga naar de inhoud

Waarom wordt Feyenoord City ondanks de risico’s toch doorgezet? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Feyenoord neemt enorme risico’s om een nieuw, iconisch stadion te kunnen bouwen. Als het mis gaat, zit de club jaren op de blaren. Hoe is Feyenoord in deze situatie verzeild geraakt?


beeld 1

beeld: Daan Timmer

Het is erop of eronder voor Feyenoord. Stadiondirecteur Jan van Merwijk draait er niet langer omheen. De club bouwt een nieuw stadion van bijna een half miljard euro: Feyenoord City. Hoewel er nog geen paal de grond in is geslagen, is er al zoveel geld verbrand dat er eigenlijk geen weg terug meer

“Op een gegeven moment ben je het punt voorbij dat het geen pijn meer doet”, zegt Van Merwijk in zijn kantoor naast de Kuip. Door het raam is boven de vensterbank nog net de grijze kuif van Robin van Persie te zien, die met zijn foto op de fanshop aan de andere kant van de vrijwel lege parkeerplaats hangt. In Van Merwijks kordate manier van praten klinkt de oud-politieman nog door. In 1994 werd hij vanuit de politie gedetacheerd voor een klus als facility manager bij Stadion Feijenoord. Hij is nooit meer weggegaan.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Het Feijenoord project is dit meer en niet minder dan balanceren tussen angst en hebzucht. Een terechte vraag: gaat het nou om Feijenoord of gaat het om een groots plan wat z’n weerga niet kent, met alle risico’s van dien. In Rotterdam hebben we daar wel enige ervaring mee (helaas). Mijn advies: focus je op waar het echt om gaat en verspreid alle overige risico’s over belanghebbenden.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam