Ga naar de inhoud

Aan tafel met: Amy Choi van Tensai Ramen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze themaweek spreken we elke dag een andere Rotterdamse chef. Amy Choi nam niet de zaak van haar ouders over, maar besloot Rotterdammers culinair op te voeden met authentieke zelfgemaakte ramen. “Investeerders die een concept zomaar kopiëren, zonder dat het eten goed is, gaan echt niet slagen.”

Amy-Choi-Tensai-Ramen-5
beeld: Daphne van Drenth

Vakantietijd op het Churchillplein. Een grote groep toeristen verzamelt zich op de hoek van de Coolsingel en de Schiedamsedijk. Ze tonen niet zozeer interesse in het standbeeld de Druiper maar meer interesse in het zaakje op de hoek: Tensai Ramen. Ze kijken verlekkerd naar de foto’s van rijkgevulde dampende noodle soep met een typerend half eitje. De zaak is nog dicht.

Is koken er bij jou met de paplepel in gegoten?

“Mijn ouders hebben Chinese horeca in Dordrecht, al dertig jaar. Ik was daar van kinds af aan aan het kijken hoe ze kookten. Ik was zelf een moeilijke eter, ik was altijd kritisch. Vroeger al zei ik: ‘mama, de vorige keer was het lekkerder. Dit keer heb je er teveel knoflook bij gedaan.’ Vanaf mijn 13e werkte ik in het restaurant. Mijn vader deed de sausjes. Mijn moeder en ik vonden dat zijn smaakpapillen achteruit gingen en zijn sausjes slechter werden naarmate hij ouder werd. Toen ben ik me ermee gaan bemoeien. Maar ik wilde de zaak van mijn ouders niet overnemen. Dan zou ik niet trots op mezelf kunnen zijn. Ik wilde echt nieuws opzetten.”

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk. Je bent al lid vanaf € 7,50 per maand, de eerste maand lees je gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De Stadsagenda

  • De Pulitzer Prize-winnende journalist en bedenker van The 1619 Project, Nikole Hannah-Jones, keer terug naar De Dépendance voor een gesprek over de erosie van democratie, de instrumenten voor verzet en de politiek van wat we ons herinneren.

    Venue: Kantine Walhalla
    Datum:
  • Waste Simmers is a series of collaborations and events organised by artist, gardener and avid composter Kate Price at the Afrikaanderwijk Coöperatie’s Grondstoffenstation to explore possibilities of their collected ‘wastes’. Join us for Waste Simmers #1 Digestive Press – a temporary, low-fi paper factory transforming food scraps, market waste, and ideas into new forms.

    Venue: Het Grondstoffenstation
    Datum:
  • Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 13 september 2025 vindt de zestiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark bij Ahoy. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

    Venue: Zuiderpark
    Datum:
  • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

  • Jij weet met jouw spark en gevoel voor gastvrijheid onze bezoekers te betoveren en bezorgt iedereen graag een warm welkom. Je houdt van servicegericht werken en wilt graag bijdragen aan een goed kaartverkoopproces voor onze bezoekers.

  • Wil je bijdragen aan het vergroten van het publieksbereik door slim gebruik van digitale systemen, data en technologie en door het uitvoeren van markt- en impactonderzoek?

  • Wij zijn op zoek naar een nieuw lid voor de RvT. We zoeken een toezichthouder met aanvullende competenties van de zittende leden, en daarom bij uitstek iemand uit de culturele sector zelf en bovendien de diversiteit van de raad vergroot. Ervaring is ondergeschikt aan de bereidheid om te leren en ontwikkelen als toezichthouder.

  • Bekijk alle vacatures