Ga naar de inhoud

Aan tafel met: Cees en Rosalie Helder, stamouders van Parkheuvel — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze themaweek gaan we elke dag met een Rotterdamse chef in gesprek. Cees en Rosalie Helder zijn de peetouders van culinair Rotterdam: ze brachten generaties chefs en gastheren voort die nu de stad verrijken. “Koks lijken wel goden tegenwoordig, en dat terwijl je eetervaring voor minstens de helft afhangt van je bediening.”

CeesenRosalieHelder-3
beeld: Daphne van Drenth

Cees Helder kookte zijn restaurant Parkheuvel naar drie Michelinsterren en was daarmee de eerste in Nederland. Zeg je Parkheuvel, dan zeg je nog steeds Cees Helder. Maar een naam die je veel minder hoort is die van zijn vrouw Rosalie. Terwijl ze het al die jaren toch echt samen hebben gedaan. Hij de keuken, zij de ‘voorkant’, als gastvrouw. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam