In deze themaweek gaan we elke dag met een Rotterdamse chef in gesprek. Nathan ‘Big Nate’ Meyer serveert soulfood met een twist bij Smells Good in the Hood en in zijn nieuwe pop-up restaurant The Black Barn. “Aan Italiaans en Chinees is er in Rotterdam geen gebrek, maar waar kunnen mensen met mijn achtergrond terecht voor de smaken die ze van huis uit kennen?”
“Zondagen zijn voor mij speciaal: vroeger verzamelden we ons met de hele familie bij ons thuis om te eten. Dat was geen snel diner, we kwamen van vroeg tot laat samen. Als je een talent had, dan liet je dat zien, of het nou dansen, zingen of pianospelen was. Toen mijn moeder vijf jaar geleden overleed aan een hartinfarct, besefte ik dat die zondagen mijn belangrijkste herinneringen aan haar waren. Daaruit is uiteindelijk Smells Good in the Hood ontstaan. Eén zondag per maand kook ik een uitgebreid soulfoodbanket en is er tussen de gangen door entertainment: stand up comedy, spoken word, muziek. Ik hou het graag kleinschalig, omdat ik die huiskamersfeer van vroeger wil recreëren. Gezelligheid, samenkomen, de tijd nemen. Natuurlijk is lekker eten belangrijk, maar dat gevoel van community is wat Smells Good bijzonder maakt.”
Nog geen reactie — begin de discussie!