Ga naar de inhoud

Aan tafel met: Nathan ‘Big Nate’ Meyer van Smells Good in the Hood — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze themaweek gaan we elke dag met een Rotterdamse chef in gesprek. Nathan ‘Big Nate’ Meyer serveert soulfood met een twist bij Smells Good in the Hood en in zijn nieuwe pop-up restaurant The Black Barn. “Aan Italiaans en Chinees is er in Rotterdam geen gebrek, maar waar kunnen mensen met mijn achtergrond terecht voor de smaken die ze van huis uit kennen?”

Nathan Meyer (Smells Good In The Hood) -5
beeld: Daphne van Drenth

“Zondagen zijn voor mij speciaal: vroeger verzamelden we ons met de hele familie bij ons thuis om te eten. Dat was geen snel diner, we kwamen van vroeg tot laat samen. Als je een talent had, dan liet je dat zien, of het nou dansen, zingen of pianospelen was. Toen mijn moeder vijf jaar geleden overleed aan een hartinfarct, besefte ik dat die zondagen mijn belangrijkste herinneringen aan haar waren. Daaruit is uiteindelijk Smells Good in the Hood ontstaan. Eén zondag per maand kook ik een uitgebreid soulfoodbanket en is er tussen de gangen door entertainment: stand up comedy, spoken word, muziek. Ik hou het graag kleinschalig, omdat ik die huiskamersfeer van vroeger wil recreëren. Gezelligheid, samenkomen, de tijd nemen. Natuurlijk is lekker eten belangrijk, maar dat gevoel van community is wat Smells Good bijzonder maakt.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam