Ga naar de inhoud

Binnenste buiten: dit is hoe hedendaagse Rotterdammers wonen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Terwijl de Rotterdamse bevolking steeds diverser werd, is de woningbouw nog steeds allesbehalve veelzijdig. Hoe gebruiken Rotterdammers tegenwoordig de grootste ruimte in huis, de woonkamer? Andrea Prins interviewde Rotterdammers – in hun eigen huiskamer. 

Woonkamer_VersBeton_SylvanaLansu-1
beeld: Sylvana Lansu

Elke woning heeft een woonkamer. Zo zijn we het gewend. Net zo vanzelfsprekend was tot kort geleden de inrichting daarvan: een bankstel plus televisie. De woonkamer was dé plek om achterover te zakken en naar de wereld te kijken. Een knusse familiekamer. Maar vandaag de dag woont een groeiend aantal mensen niet meer in familieverband. Wonen en werken vloeien in het dagelijkse leven steeds meer in elkaar over. En ruim 38 percent van de Rotterdammers heeft niet-Westerse wortels. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam