Voor de harddenkende Rotterdammer
GQ1A963045
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

Uit alles in de winkel spreekt de liefde voor groente en fruit, plus plezier in de omgang met klanten. Nooit zit Frans verlegen om een goede grap. Tegelijkertijd schuilt er een serieuze boodschap in wat hij doet. 

Sinds 1990 runt Frans van de Polder zijn winkel op de hoek van de Rodenrijsestraat en de Bergselaan in Rotterdam-Noord. In 1964 begon Frans’ vader met de zaak, een paar deuren verderop op de Rodenrijsestraat. “Op vrijdag trouwde ik, op zaterdag stond ik weer in de winkel en op maandag vertelde mijn vader dat hij de zaak aan mij overdeed.” 28 jaar en vijf verbouwingen later, is de groentewinkel uitgegroeid tot een onderneming die ook leverancier is voor veel restaurants en twee extra bedrijfstakken heeft – een voor een breed assortiment fruitmanden en een voor fruitshakes op locatie.

Geen moment zat hij stil, tot Frans vijf jaar geleden gedwongen rust moest houden vanwege een hardnekkige hernia. “Na de operatie zat ik zeventien weken thuis”, zegt Frans. “De dokter zei tegen mij: zestig uur in de week werken vind ik niet meer goed, dat moet je niet meer doen. Dus dat doe ik ook niet meer. Ik werk er nu tachtig.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

014f6aa

Chantal Defesche

Chantal Defesche (1978) werkt als freelance communicatieadviseur voor o.a. architectenbureaus en organisaties als Het Nieuwe Instituut. Ze verhuisde naar Rotterdam voor haar studie Kunst- en Cultuurwetenschappen (EUR), had ooit even het idee de stad te willen verlaten, maar was al te veel verknocht. Nu woont ze aan het uiterste randje van Rotterdam (aan het eind van de straat begint de polder) en kijkt met een verhelderende afstand naar alles wat er gebeurt in 010.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina