Ga naar de inhoud

Frans van de Polder: “Hier zit nog gevoel in de groente” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Frans van de Polder sluit aan het einde van 2019. Tot die tijd kun je daar nog terecht voor een portie vitamines plús een flinke portie feel good en humor. Zomaar, gratis erbij. Toch schuilt er een serieuze boodschap in wat hij doet.

GQ1A963045
beeld: Frank Hanswijk

Uit alles in de winkel spreekt de liefde voor groente en fruit, plus plezier in de omgang met klanten. Nooit zit Frans verlegen om een goede grap. Tegelijkertijd schuilt er een serieuze boodschap in wat hij doet. 

Sinds 1990 runt Frans van de Polder zijn winkel op de hoek van de Rodenrijsestraat en de Bergselaan in Rotterdam-Noord. In 1964 begon Frans’ vader met de zaak, een paar deuren verderop op de Rodenrijsestraat. “Op vrijdag trouwde ik, op zaterdag stond ik weer in de winkel en op maandag vertelde mijn vader dat hij de zaak aan mij overdeed.” 28 jaar en vijf verbouwingen later, is de groentewinkel uitgegroeid tot een onderneming die ook leverancier is voor veel restaurants en twee extra bedrijfstakken heeft – een voor een breed assortiment fruitmanden en een voor fruitshakes op locatie.

Geen moment zat hij stil, tot Frans vijf jaar geleden gedwongen rust moest houden vanwege een hardnekkige hernia. “Na de operatie zat ik zeventien weken thuis”, zegt Frans. “De dokter zei tegen mij: zestig uur in de week werken vind ik niet meer goed, dat moet je niet meer doen. Dus dat doe ik ook niet meer. Ik werk er nu tachtig.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures