Ga naar de inhoud

Frans van de Polder: “Hier zit nog gevoel in de groente” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Frans van de Polder sluit aan het einde van 2019. Tot die tijd kun je daar nog terecht voor een portie vitamines plús een flinke portie feel good en humor. Zomaar, gratis erbij. Toch schuilt er een serieuze boodschap in wat hij doet.

GQ1A963045
beeld: Frank Hanswijk

Uit alles in de winkel spreekt de liefde voor groente en fruit, plus plezier in de omgang met klanten. Nooit zit Frans verlegen om een goede grap. Tegelijkertijd schuilt er een serieuze boodschap in wat hij doet. 

Sinds 1990 runt Frans van de Polder zijn winkel op de hoek van de Rodenrijsestraat en de Bergselaan in Rotterdam-Noord. In 1964 begon Frans’ vader met de zaak, een paar deuren verderop op de Rodenrijsestraat. “Op vrijdag trouwde ik, op zaterdag stond ik weer in de winkel en op maandag vertelde mijn vader dat hij de zaak aan mij overdeed.” 28 jaar en vijf verbouwingen later, is de groentewinkel uitgegroeid tot een onderneming die ook leverancier is voor veel restaurants en twee extra bedrijfstakken heeft – een voor een breed assortiment fruitmanden en een voor fruitshakes op locatie.

Geen moment zat hij stil, tot Frans vijf jaar geleden gedwongen rust moest houden vanwege een hardnekkige hernia. “Na de operatie zat ik zeventien weken thuis”, zegt Frans. “De dokter zei tegen mij: zestig uur in de week werken vind ik niet meer goed, dat moet je niet meer doen. Dus dat doe ik ook niet meer. Ik werk er nu tachtig.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Ervaar de Rotterdamse architectuur van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Tijdens de derde editie van de Dag én Nacht van de Architectuur zijn er verschillende activiteiten op ruim 30 locaties in de stad. Architecten, gidsen, bewoners en kunstenaars laten je op zaterdag 15 juni de stad zien vanuit frisse en vernieuwende perspectieven met tours, workshops, muziek, film en optredens.

  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam