Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_bezoekersofrotterdammers
Beeld door: beeld: Elzeline Kooy

Voor wie graag buiten de deur eet, is het de laatste jaren feest. Elke week opent ergens wel een nieuw tentje. Ook concepten uit andere steden als de Amsterdamse Vegan Junkfoodbar of ketens als Five Guys storten zich op Rotterdam. En Rotterdamse restaurantformules als Happy Italy waaieren inmiddels ook uit naar andere steden. “De aantrekkelijkheid van de horeca draagt sterk bij aan het economische succes van Rotterdam”, stelt Jeroen van Haaren, econoom aan de Erasmus Universiteit. Hij onderzoekt het aanbod van voorzieningen, waaronder restaurants, en analyseert welke effecten de groei in economisch opzicht heeft.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
logodriehonderdduizendtweetien

Elzeline Kooy

Illustrator

Elzeline Kooy (Rotterdam) studeerde in 2013 af als illustrator aan de Willem de Kooning Academie. In 2014 behaalde ze haar master aan Sint-Lukas (kunsthumaniora) in Brussel. Momenteel werkt ze als freelance illustrator voor onder andere magazines en online platforms, met specialisatie in beeldverhaal.

Profiel-pagina