Ga naar de inhoud

Hoe lang zet de groei van restaurants nog door? “Het plafond komt wel in zicht” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de afgelopen tien jaar groeide de horeca in de Rotterdamse binnenstad met 50 procent, de snelste stijging van alle Nederlandse binnensteden. Blijft er nog ruimte voor originaliteit en couleur locale als de horeca zich zo rap ontwikkelt? “Kleine ondernemers aan het Middellandplein die risico nemen en iets bijzonders doen, worden ontmoedigd.”

versbeton_bezoekersofrotterdammers
beeld: Elzeline Kooy

Voor wie graag buiten de deur eet, is het de laatste jaren feest. Elke week opent ergens wel een nieuw tentje. Ook concepten uit andere steden als de Amsterdamse Vegan Junkfoodbar of ketens als Five Guys storten zich op Rotterdam. En Rotterdamse restaurantformules als Happy Italy waaieren inmiddels ook uit naar andere steden. “De aantrekkelijkheid van de horeca draagt sterk bij aan het economische succes van Rotterdam”, stelt Jeroen van Haaren, econoom aan de Erasmus Universiteit. Hij onderzoekt het aanbod van voorzieningen, waaronder restaurants, en analyseert welke effecten de groei in economisch opzicht heeft.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam