Ga naar de inhoud

Liever een kookshow dan een Michelinster — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Werken ondernemende Rotterdammers van vandaag zich in een ander speelveld dan hun voorgaande generaties? Vers Beton onderzoekt dit in een serie duo-interviews. In deel 3: ervaren chef Derk-Jan Wooldrik in gesprek met kookshow-duo Job&Perry. “Elke dag is lachen, anders moet je het niet doen.”

SylvanaLansu_VersBeton_HollandseNieuwe_TaiWu (1)
Perry de Man (l), Derk-Jan Wooldrik & Job Pattinasarany beeld: Sylvana Lansu

Aan een grote ronde tafel in Tai Wu, het legendarische Chinese restaurant op de Mauritsweg zitten drie chefs: Job Pattinasarany, Perry de Man en Derk-Jan Wooldrik. Job en Perry hebben hun eigen gelijknamige kookprogramma op 24Kitchen en Derk-Jan Wooldrik is chef en eigenaar van Tandoor16. Na een hectische fotoshoot wordt door elkaar heen roepend eten besteld (‘dit is zo lekker joh!’). Job en Derk-Jan bestellen Chinees bier, Perry gaat voor de Chinese ijsthee: “Ik heb mijn portie wel gehad gisteren, ik kwam Kick tegen.” Derk-Jan en Job in koor zingend: “Hij is weer blijven hangen in de kroeg!” Perry: “Zeg dit interview. Mag dat rauw? Mag het gezellig?” Derk-Jan: “Kunnen we het anders? Nou jongens, even serieus, leuk om jullie even te zien!”

Perry de Man (33) groeide op in de Hoeksche Waard en leerde zichzelf koken. “Ik ben begonnen in de spoelkeuken van de Kunsthal, daarna mocht je eten ‘lopen’, vervolgens salades maken.” Hij haalde zijn diploma op de Willem de Kooning Academie. “Ondertussen werkte ik in keukens, dat vond ik leuker dat studeren, dus toen ik klaar was ben ik de horeca ingesprongen.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam