Werken ondernemende Rotterdammers van vandaag zich in een ander speelveld dan hun voorgaande generaties? Vers Beton onderzoekt dit in een serie duo-interviews. In deel 3: ervaren chef Derk-Jan Wooldrik in gesprek met kookshow-duo Job&Perry. “Elke dag is lachen, anders moet je het niet doen.”
Aan een grote ronde tafel in Tai Wu, het legendarische Chinese restaurant op de Mauritsweg zitten drie chefs: Job Pattinasarany, Perry de Man en Derk-Jan Wooldrik. Job en Perry hebben hun eigen gelijknamige kookprogramma op 24Kitchen en Derk-Jan Wooldrik is chef en eigenaar van Tandoor16. Na een hectische fotoshoot wordt door elkaar heen roepend eten besteld (‘dit is zo lekker joh!’). Job en Derk-Jan bestellen Chinees bier, Perry gaat voor de Chinese ijsthee: “Ik heb mijn portie wel gehad gisteren, ik kwam Kick tegen.” Derk-Jan en Job in koor zingend: “Hij is weer blijven hangen in de kroeg!” Perry: “Zeg dit interview. Mag dat rauw? Mag het gezellig?” Derk-Jan: “Kunnen we het anders? Nou jongens, even serieus, leuk om jullie even te zien!”
Perry de Man (33) groeide op in de Hoeksche Waard en leerde zichzelf koken. “Ik ben begonnen in de spoelkeuken van de Kunsthal, daarna mocht je eten ‘lopen’, vervolgens salades maken.” Hij haalde zijn diploma op de Willem de Kooning Academie. “Ondertussen werkte ik in keukens, dat vond ik leuker dat studeren, dus toen ik klaar was ben ik de horeca ingesprongen.”
Nog geen reactie — begin de discussie!